tiramisu-repen

tiramisu-repen
Recepten, Foodstyling: Carina La Delfa, Fotografie: Ben Dearnley, Styling: Emma Knowles
aantal 20 | dessert, nagerecht, zoet | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | italiaans |
Bij ons zijn homemade repen (nog) niet zo populair als in Angelsaksische landen. Daar domineren ze de bakkerijen. delicious. keek de kunst af en presenteert deze tiramisu-repen om jou ook direct fan te maken.
Begin 4 uur of 1 dag eerder aan dit recept. Je kunt de repen 4 dagen afgesloten bewaren in de koelkast.
Voorbereiding45 minutes
Kooktijd15 minutes
opstijven4 hours
Totale tijd5 hours

Kookgerei

  • bakvorm van 20×30 cm, ingevet
  • standmixer met garde

Ingrediënten

  • boter om mee in te vetten
  • 3 eieren L, op kamertemperatuur
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 100 g bloem 3x gezeefd
  • 3 el afgekoelde sterke espresso
  • 3 el marsala slijter
  • cacaopoeder om mee te bestuiven

mascarponevulling

  • 300 ml slagroom
  • 4 blaadjes gelatine in koud water geweekt
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 g mascarpone
  • 125 g verse roomkaas op kamertemperatuur
  • 30 g poedersuiker gezeefd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bodem en de 2 lange randen van de bakvorm met bakpapier; laat het bakpapier 2 cm boven de randen uitsteken, zo kun je de koek na het bakken makkelijk uit de vorm krijgen.
  • Doe de eieren met de kristalsuiker in de kom van de standmixer en klop ± 15 min. op middelhoge tot hoge snelheid tot de suiker is opgelost en het volume verdrievoudigd is; schraap tussentijds af en toe de wand van de kom af.
  • Spatel voorzichtig de gezeefde bloem erdoor en daarna de helft van de espresso. Schenk het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de cakelaag ± 15 min. of tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt.
  • Meng in een kleine kom de rest van de espresso met de marsala. Kwast de warme cakelaag hiermee in en laat afkoelen in de bakvorm.
  • Verwarm voor de mascarponevulling 60 ml van de slagroom in een kleine steelpan. Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor tot ze zijn opgelost. Roer de vanille erdoor. Laat het gelatine-roommengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Verwarm eventueel nog even opnieuw als het te stijf wordt en roer dan weer glad.
  • Klop de rest van de slagroom tot zachte pieken. Doe over in een grote kom en roer de mascarpone erdoor.
  • Klop de roomkaas en poedersuiker in een andere kom glad; schraap de wand van de kom tussentijds af. Voeg het gelatine-roommengsel toe en klop dit eerst op lage snelheid erdoor om te mengen, dan op middelhoge snelheid. Roer het mascarponemengsel erdoor.
  • Schenk de vulling uit over de cakelaag en strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat minimaal 4 uur of een hele nacht opstijven in de koelkast.
  • Bestuif de tiramisu royaal met cacaopoeder, neem voorzichtig uit de bakvorm en snijd in repen.

Voedingswaarde

calorieën: 201kcal
eiwit: 4g
vet: 15g
koolhydraten: 11g
auteur: delicious.
Recepten, Foodstyling: Carina La Delfa, Fotografie: Ben Dearnley, Styling: Emma Knowles
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: rogge-haverrepen met frambozenjam | delicious.magazine