aantal 20 |
dessert, nagerecht, zoet |
feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
italiaans |
Bij ons zijn homemade repen (nog) niet zo populair als in Angelsaksische landen. Daar domineren ze de bakkerijen. delicious. keek de kunst af en presenteert deze tiramisu-repen om jou ook direct fan te maken.Begin 4 uur of 1 dag eerder aan dit recept. Je kunt de repen 4 dagen afgesloten bewaren in de koelkast.
Kookgerei
- bakvorm van 20×30 cm, ingevet
- standmixer met garde
Ingrediënten
- boter om mee in te vetten
- 3 eieren L, op kamertemperatuur
- 110 g fijne kristalsuiker
- 100 g bloem 3x gezeefd
- 3 el afgekoelde sterke espresso
- 3 el marsala slijter
- cacaopoeder om mee te bestuiven
mascarponevulling
- 300 ml slagroom
- 4 blaadjes gelatine in koud water geweekt
- 1 tl vanille-extract
- 250 g mascarpone
- 125 g verse roomkaas op kamertemperatuur
- 30 g poedersuiker gezeefd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bodem en de 2 lange randen van de bakvorm met bakpapier; laat het bakpapier 2 cm boven de randen uitsteken, zo kun je de koek na het bakken makkelijk uit de vorm krijgen.
- Doe de eieren met de kristalsuiker in de kom van de standmixer en klop ± 15 min. op middelhoge tot hoge snelheid tot de suiker is opgelost en het volume verdrievoudigd is; schraap tussentijds af en toe de wand van de kom af.
- Spatel voorzichtig de gezeefde bloem erdoor en daarna de helft van de espresso. Schenk het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de cakelaag ± 15 min. of tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt.
- Meng in een kleine kom de rest van de espresso met de marsala. Kwast de warme cakelaag hiermee in en laat afkoelen in de bakvorm.
- Verwarm voor de mascarponevulling 60 ml van de slagroom in een kleine steelpan. Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor tot ze zijn opgelost. Roer de vanille erdoor. Laat het gelatine-roommengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Verwarm eventueel nog even opnieuw als het te stijf wordt en roer dan weer glad.
- Klop de rest van de slagroom tot zachte pieken. Doe over in een grote kom en roer de mascarpone erdoor.
- Klop de roomkaas en poedersuiker in een andere kom glad; schraap de wand van de kom tussentijds af. Voeg het gelatine-roommengsel toe en klop dit eerst op lage snelheid erdoor om te mengen, dan op middelhoge snelheid. Roer het mascarponemengsel erdoor.
- Schenk de vulling uit over de cakelaag en strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat minimaal 4 uur of een hele nacht opstijven in de koelkast.
- Bestuif de tiramisu royaal met cacaopoeder, neem voorzichtig uit de bakvorm en snijd in repen.
Voedingswaarde
calorieën: 201kcal
eiwit: 4g
vet: 15g
koolhydraten: 11g
Recepten, Foodstyling: Carina La Delfa, Fotografie: Ben Dearnley, Styling: Emma Knowles
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: rogge-haverrepen met frambozenjam | delicious.magazine