aantal 700 |
zoet |
|
italiaans |
In haar nieuwe boek (IJspret) leert foodblogger en culinair auteur Linda Lomelino je alles over ijs. Haar favoriet? Dit tiramisu-ijs met chocolade-koffiesaus.
Ingrediënten
chocolade-koffiesaus
- 70 g kristalsuiker
- 100 ml espresso
- 3 el cacao
- ¼ tl vanillepoeder
ijs
- 250 g mascarpone
- 50 g roomkaas
- 150 ml slagroom
- 150 ml melk
- 50 g kristalsuiker
- 50 ml Kahlúa
Instructies
- De chocolade-koffiesaus maken: meng alle ingrediënten in een pan en laat het mengsel 3-4 min. zachtjes koken. Schenk het in een kom en laat het enigszins afkoelen. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem in de koelkast tot de saus afgekoeld is.
- Het ijs maken: klop de mascarpone en de roomkaas romig. Voeg de slagroom, de melk, een snufje zout, de suiker en de Kahlúa toe en klop tot een glad mengsel. Laat het in de koelkast goed koud worden.
- Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is. Meng het ijs en de chocolade-koffiesaus in een kom en zet deze in de vriezer. Serveer naar wens met een paar verkruimelde lange vingers.
Voedingswaarde
Recept en fotografie: Linda Lomelino. Illustraties: Katy Kimbell. Tekst: Marion de Boer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!