In haar nieuwe boek (IJspret) leert foodblogger en culinair auteur Linda Lomelino je alles over ijs. Haar favoriet? Dit tiramisu-ijs met chocolade-koffiesaus.
Ingrediënten
chocolade-koffiesaus
70gkristalsuiker
100mlespresso
3elcacao
¼tlvanillepoeder
ijs
250gmascarpone
50groomkaas
150mlslagroom
150mlmelk
50gkristalsuiker
50mlKahlúa
Instructies
De chocolade-koffiesaus maken: meng alle ingrediënten in een pan en laat het mengsel 3-4 min. zachtjes koken. Schenk het in een kom en laat het enigszins afkoelen. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem in de koelkast tot de saus afgekoeld is.
Het ijs maken: klop de mascarpone en de roomkaas romig. Voeg de slagroom, de melk, een snufje zout, de suiker en de Kahlúa toe en klop tot een glad mengsel. Laat het in de koelkast goed koud worden.
Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is. Meng het ijs en de chocolade-koffiesaus in een kom en zet deze in de vriezer. Serveer naar wens met een paar verkruimelde lange vingers.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept en fotografie: Linda Lomelino. Illustraties: Katy Kimbell. Tekst: Marion de Boer