aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
thais |
Thaise vissoep is van velen een favoriet. Daarom is het altijd fijn om een goed recept bij de hand te hebben. Zoals deze vissoep met koriander, rode currypasta en rijstnoedels.Deze Thaise doperwten-kokossoep is ook erg lekker!
Ingrediënten
- 3 rijpe trostomaten
- 2 sjalotten fijngesneden
- 2-3 el rode currypasta
- 1 stengel citroengras
- 400 ml kokosmelk 1 blik
- 2 visbouillontabletten
- 150 g rijstnoedels
- 500 g vis naar keuze
- 150 g diepvriestuinerwten
- 100 g rivierkreeftjes
- 1 bosje koriander grofgesneden
voorraad
- 2 el olie
Instructies
- Snijd de tomaten in kwarten en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak de sjalot 1 min. Schep de currypasta erdoor en bak 2 min. mee.
- Kneus de stengel citroengras en voeg samen met de tomaatstukjes toe. Doe de kokosmelk met de bouillontabletten en 750 ml water erbij en breng tegen de kook aan. Laat de soep 5 min. zachtjes koken.
- Kook intussen de rijstnoedels 3 min. in ruim water. Voeg de vis en erwten toe aan de soep en warm ze 5 min. mee; zorg dat de soep niet kookt. De vis gaar langzaam en de erwten houden een knapperige beet. Voeg evt. naar smaak extra currypasta toe.
- Verdeel de noedels en rivierkreeftjes over 4 kommen. Schep de hete soep erbij en bestrooi met de koriander.
Voedingswaarde
calorieën: 585kcal
eiwit: 38g
vet: 28g
koolhydraten: 43g
Bij grotere supermarkten kun je vaak zelf een mix van ingevroren vis en schaal- en schelpdieren scheppen. Of vraag in de viswinkel naar een lekker mix van vis- soorten en/of schaal- en schelpdieren.
Recept, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!