terrazzo-cheesecake

terrazzo-cheesecake
Recept: Hester de Goede, Fotografie: Ernie Enkelaar, Styling: Mirjam van der Rijst, Marijn Visser, Foodstyling: Oscar de Lint

Laat je gasten dit jaar versteld staan door jouw uitbundige keuze en grote gebaren! Zet ze even op het verkeerde been, verbluf en verwonder.

Het nieuwe kerstnummer ligt in de winkel, vol met recepten voor een onvergetelijke kerst. Hier alvast een voorproefje: de terrazzo-cheesecake!

Terrazzo-cheesecake

aantal 6 | dessert, zoet | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal |
Qua kersttinten en -smaken zit je goed met deze terrazzo-cheesecake. De jelly’s maak je met gember, cranberry & groene matcha-thee.
Voorbereiding35 minutes
opstijven6 hours 30 minutes
Totale tijd7 hours 5 minutes

Kookgerei

  • keukenmachine
  • 4 plastic bakjes
  • springvorm van 18 cm Ø
  • spuitzak met kartelmond

Ingrediënten

  • 19 blaadjes gelatine
  • 200 ml cranberrysap
  • 200 ml bessensap zwarte bes en bosbes
  • 100 ml matcha groene thee-siroop Monin*
  • 100 ml ginger cordial Belvoir
  • 200 g chocolate chip cookies in de keukenmachine vermalen tot kruimels
  • 80 g roomboter gesmolten + extra om mee in te vetten
  • 180 g witte chocolade
  • 350 ml slagroom
  • 200 g roomkaas
  • 4 tl citroensap
  • evt. eetbare bloemblaadjes om mee te garneren

Instructies

  • Vul 4 bakjes met water. Week in elk bakje water 4 blaadjes gelatine. Verhit het cranberrysap in een steelpan. Neem de pan van het vuur en roer er 4 geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes door. Schenk in een plastic bakje. Herhaal met het bessensap.
  • Meng de matchasiroop met 100 ml water en verhit in een steelpan. Neem de pan van het vuur en roer er 4 gelatineblaadjes door. Schenk in een plastic bakje. Herhaal met de ginger cordial. Laat alle 4 de bakjes 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de binnenkant van de rand in met boter en plak er een strook van 10 cm hoog bakpapier tegenaan zodat het bakpapier een hoge kraag vormt.
  • Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en laat ± 30 min. opstijven in de koelkast.
  • Week de resterende 3 blaadjes gelatine in ruim water. Smelt de witte chocolade au bain-marie door een hittebestendige kom op een pan met zacht kokend water op laag vuur te zetten (de bodem van de kom mag het water niet raken). Dek de kom af en zet het vuur uit. Neem de kom van de pan als de chocolade is gesmolten en laat iets afkoelen. Roer er de uitgeknepen blaadjes gelatine door. Klop intussen 250 ml slagroom stijf en roer de roomkaas los met het citroensap. Meng de roomkaas en witte chocolade door de slagroom.
  • Snijd de helft van de 4 soorten jelly in ± 1×1 cm-stukjes en de andere helft in ± 1/2×1/2 cm-stukjes. Schep door het roomkaasmengsel. Schenk in de springvorm en strijk glad. Zorg dat je aan de bovenkant geen stukjes jelly ziet. Zet afgedekt met plasticfolie in de koelkast en laat minimaal 6 uur (of 1 nacht) opstijven.
  • Klop de resterende 100 ml slagroom stijf en doe in een spuitzak. Garneer de terrazzo cheesecake met toefjes slagroom en evt. eetbare bloemblaadjes.

Voedingswaarde

calorieën: 719kcal
eiwit: 11g
vet: 51g
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
* Matcha-siroop koop je bij de koffie- of theewinkel of online. Of gebruik reine claude limonadesiroop, de smaak en kleur worden wel iets anders.
Recept: Hester de Goede, Fotografie: Ernie Enkelaar, Styling: Mirjam van der Rijst, Marijn Visser, Foodstyling: Oscar de Lint
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 22x favoriete cheesecakerecepten | delicious. magazine