aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Janneke Philippi: ‘Als variatie op de traditionele telor kecap bak ik van de eieren ook weleens omeletten, ‘daar’ in het Maleis. Rol ze op en bind ze vast met een reepje prei. Vastzetten met een bamboeprikker kan ook. Verwarm ook de omeletten kort mee in de ketjapsaus.’
kooktijd30 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 300 g rijst wit
- 6 eieren
- 3 el zonnebloemolie
- 1 ui fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 75 ml kecap manis
- 4 tomaten zonder zaad, in blokjes
- 2 preien in ragfijne ringetjes
- atjar tjampoer liefst koelvers, supermarkt, voor erbij
- cassave krupuk of emping* voor erbij
instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 min. net hard. Verhit in een hapjes– of steelpan 1 el olie en bak hierin de helft van de ui met de knoflook 1 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Roer er de kecap en 75-100 ml water (afhankelijk van de dikte van de kecap) door en meng tot een gladde saus.
- Giet de rijst af en laat goed droogstomen of uitlekken. Pel intussen de eieren. Voeg de eieren toe aan de kecapsaus, roer ze voorzichtig om en houd warm onder nu en dan omscheppen.
- Verhit voor de nasi de laatste 2 el olie in een droog voorverhitte wok. Bak hierin de rest van de ui 1 min. Voeg de tomaten en prei toe en roerbak 3 min. Schep de rijst erdoor en bak nog 2 min. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de gebakken rijst op 4 borden. Verdeel er de eieren in de kecapsaus over. Lekker met atjartjampoer en cassave kroepoek en/of emping.
auteur: delicious.
* Cassave krupuk en emping zijn beide krupuks van plantaardige ingrediënten i.t.t. gewone krupuk, die gemaakt is van garnalen. Te koop bij de meeste supermarkten in het Oosterse schap.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!