aantal 4 |
tussendoortje, voorgerecht |
|
hollands |
Hollandse Nieuwe: de start van het haringseizoen. In Scheveningen wordt het eerste vaatje geveild.
Ingrediënten
- 4 Hollandse Nieuwen
- 1 avocado
- 3 el citroensap
- 3 el crème fraîche
- 2 el dragon vers, fijngesneden
Instructies
- Verwijder het staartje van de Hollandse Nieuwen en snijd de filets in kleine blokjes. Halveer de avocado, schil de vrucht en verwijder de pit. Snijd het avocadovlees in kleine blokjes en schep meteen om met 1 eetlepel citroensap. Meng de rest van het citroensap met de crème fraîche en de dragon en schep met de Hollandse Nieuwe door de avocado. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over 4 bordjes. Lekker met een glaasje citroenjenever.
Voedingswaarde
Tekst: delicious. redactie
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!