vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Tagliatelle wordt vaak geserveerd met een bolognese. Een waanzinnig rijke vleessaus die veel liefde en tijd kost. Wij hebben een vlug en vegetarisch alternatief: een frisse, romige saus gemaakt van de klassieke combinatie doperwten en munt. Ook lekker: zalm met doperwtenpuree en venkel.
Ingrediënten
- 300 g diepvriesdoperwten
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 biocitroen rasp
- 3 el muntblaadjes + wat extra om te garneren
- 125 ml crème fraîche
- 40 g grana padano geraspt + wat extra voor het serveren
- 350 g tagliatelle
Instructies
- Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Blancheer hierin de doperwten ± 2 min. Schep met een schuimspaan de doperwten eruit en doe driekwart hiervan in de mengkom van een keukenmachine. Doe de knoflook, citroenrasp en munt erbij en pureer grof. Voeg de crème fraîche en geraspte kaas toe. Pureer tot een gladde saus.
- Voeg intussen de pasta toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.
- Voeg de doperwtensaus toe en schep om. Voeg wat zout en peper toe. Voeg de apart gehouden doperwten toe. Strooi er nog wat geraspte kaas en muntblaadjes over.
Voedingswaarde
Recept: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson. Styling: Jane Hahn. Bereiding: Dominic Smith. Illustraties: Kat Chadwink. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!