vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
vegetarisch
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
vegetarisch
Smaakmakers mogen in geen keukenkastje ontbreken. Deze pittige szechuan-noedels staan zo op tafel. De crispy chili-olie zorgt ervoor dat dit gerecht bomvol smaak zit.
Ingrediënten
- 350-400 g platte, brede, lintvormige Taiwanese tarwenoedels*
- 4 el arachide-olie
- 4 portobello’s, in repen
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 duimlengte gember, geschild en in
- fijne luciferreepjes gesneden
- 1 ruime eetlepel chilli bean sauce*
- 2 el sojasaus
- 1 el geroosterde sesamolie
- 1 tl szechuanpeper, fijngemalen in de vijzel
- 250 ml paddenstoelenbouillon
- 1 el maizena, opgelost in 3 el koud water
- evt. 1-2 tl rijstazijn of zwarte azijn*
- crispy chili-olie* naar smaak (ik gebruik 2 el per persoon, maar ik hou van heet)
- 1 bos (20 g) koriander, grof gehakt
- 3 bosui, in fijne ringen
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
Instructies
-
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze koud af in een vergiet en laat uitlekken.
-
Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de paddenstoelen tot ze net gaar zijn. Schep ze uit de pan en leg opzij.
-
Schenk nog een drup olie in de pan en voeg de knoflook aan de resterende olie in de wok toe en bak al scheppend ook de gember mee. Blus af met de chilli bean sauce, sojasaus, sesamolie en szechuanpeper. Giet de padden – stoelenbouillon erop en laat aan de kook komen, draai het vuur iets lager en laat 2 min. zacht sudderen.
-
Voeg de paddenstoelen weer toe aan de saus in de pan toe en schep de noedels erdoor. Giet de opgeloste maizena erdoor en schep om tot de saus bindt. Breng eventueel op smaak met wat rijstazijn.
-
Verdeel de noedels direct over vier grote kommen. Schep er (royaal!) krokante chili-olie over en bestrooi met veel verse koriander, gehakte bosui en wat glinsterende sesamzaadjes. Dien meteen op.
Voedingswaarde
calorieën: 397kcal
eiwit: 8g
vet: 25g
koolhydraten: 34g
* Ik gebruik noedels van Mong Lee Shang uit de Aziatische supermarkt, die zijn lekker breed en hebben zo’n rimpelige rand. Chilli bean sauce of toban djan is gefermenteerde pittige tuinbonenpasta. Szechuanpeper is een pittige specerij uit de Chinese keuken. In crispy chili-olie zijn chilivlokken knapperig gebakken. Zwarte azijn is een Aziatische donkere azijn. Te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt en Aziatische supermarkt.
Recepten: Yvette van Boven, Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Cyn Ferdinandus, Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!