Sweet tea met earl grey thee

Sweet tea met earl grey thee

aantal 1 | drankje | feestelijk, kerst | |

Alvast voorproeven voor kerst? Met onderstaand drankje is dat echt niet zo’n straf. In deze cocktail zónder alcohol gaat earl grey, zwarte thee met bergamot. Deze citrusvrucht zorgt voor frisheid. Door het roomijs wordt de cocktail weer lekker ‘creamy’.

Kooktijd:10

Totale tijd:10

Ingrediënten

  • 50 ml earlgreythee versgezet, van goede kwaliteit, o.a. te koop bij Betjeman & Barton
  • 1 tl suiker of 2 tl honing
  • 2 bolletjes vanilleroomijs
  • ijsblokjes
  • 20 ml appelsap bolletjes
  • 1 appelwaaiertje dunne schijfjes van een halve appel
  • extra nodig: cocktailshaker

Instructies

  1. Zet een champagnecoupe in de koelkast. Los in de thee de suiker(of honing) op. Doe de bolletjes ijs in de cocktailshaker en vul deze verder op met ijsblokjes.
  2. Doe de thee en het appelsap erbij en shake krachtig, minstens 20 seconden. Schenk de cocktail uit door een zeefje in het voorgekoelde glas. Garneren met een appelwaaiertje.

Voedingswaarde

Productie: Muriël Schijn. Recepten: Robert Schinkel/beverage business. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Trudelies Schouten

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!