Alvast voorproeven voor kerst? Met onderstaand drankje is dat echt niet zo’n straf. In deze cocktail zónder alcohol gaat earl grey, zwarte thee met bergamot. Deze citrusvrucht zorgt voor frisheid. Door het roomijs wordt de cocktail weer lekker ‘creamy’.
Kooktijd10 minutesminutes
Totale tijd10 minutesminutes
Ingrediënten
50mlearlgreythee versgezet, van goede kwaliteit, o.a. te koop bij Betjeman & Barton
1tlsuikerof 2 tl honing
2bolletjes vanilleroomijs
ijsblokjes
20mlappelsapbolletjes
1appelwaaiertjedunne schijfjes van een halve appel
extra nodig: cocktailshaker
Instructies
Zet een champagnecoupe in de koelkast. Los in de thee de suiker(of honing) op. Doe de bolletjes ijs in de cocktailshaker en vul deze verder op met ijsblokjes.
Doe de thee en het appelsap erbij en shake krachtig, minstens 20 seconden. Schenk de cocktail uit door een zeefje in het voorgekoelde glas. Garneren met een appelwaaiertje.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Productie: Muriël Schijn. Recepten: Robert Schinkel/beverage business. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Trudelies Schouten