Suprêmesaus met paddenstoelen

Suprêmesaus met paddenstoelen

aantal 4 | bijgerecht | familietijd, herfst, kerst | frans, italiaans |
Ditmaal gaan we aan de slag met één van onze favoriete sauzen voor bij gebraden kip, parelhoenfilet en stevige witvis. Laat je verassen door deze heerlijke paddenstoelen-suprêmesaus!
Kooktijd30 minutes

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 1 sjalotje
  • 30 g bloem
  • 500 ml kippenbouillon
  • 50 g champignons kleine, in kwarten
  • 50 g cantharellen grotere in stukjes
  • 150 ml slagroom
  • 50 g parmezaanse kaas geraspt
  • ½ bosje peterselie gesneden

Instructies

  • Smelt de boter in de sauspan en bak hierin op laag vuur de sjalot ± 5 min. al omscheppend. Doe de bloem in de pan en bak op laag vuur al roerend ± 2 min tot het mengsel gaar is. Breng intussen de bouillon aan de kook.
  • Giet beetje bij beetje, al kloppend met een garde, de bouillon bij het bloemmengsel tot een saus zonder klontjes. Laat op laag vuur ± 15 min. zachtjes doorkoken. Doe de padden- stoelen erbij en kook nog 5 min. door. Roer regelmatig. Voeg de slagroom, kaas en peterselie toe en warm goed door, maar laat niet meer koken.
  • De saus is lekker bij gebraden kip, parelhoen filet en stevige witvis.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer en Minta Nicolai. Fotografie: Saksia van Osnabrugge. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!