Suprêmesaus met paddenstoelen

Suprêmesaus met paddenstoelen

aantal 4 | bijgerecht | familietijd, herfst, kerst | frans, italiaans |

Ditmaal gaan we aan de slag met één van onze favoriete sauzen voor bij gebraden kip, parelhoenfilet en stevige witvis. Laat je verassen door deze heerlijke paddenstoelen-suprêmesaus!

Kooktijd:30

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 1 sjalotje
  • 30 g bloem
  • 500 ml kippenbouillon
  • 50 g champignons kleine, in kwarten
  • 50 g cantharellen grotere in stukjes
  • 150 ml slagroom
  • 50 g parmezaanse kaas geraspt
  • ½ bosje peterselie gesneden

Instructies

  1. Smelt de boter in de sauspan en bak hierin op laag vuur de sjalot ± 5 min. al omscheppend. Doe de bloem in de pan en bak op laag vuur al roerend ± 2 min tot het mengsel gaar is. Breng intussen de bouillon aan de kook.
  2. Giet beetje bij beetje, al kloppend met een garde, de bouillon bij het bloemmengsel tot een saus zonder klontjes. Laat op laag vuur ± 15 min. zachtjes doorkoken. Doe de padden- stoelen erbij en kook nog 5 min. door. Roer regelmatig. Voeg de slagroom, kaas en peterselie toe en warm goed door, maar laat niet meer koken.
  3. De saus is lekker bij gebraden kip, parelhoen filet en stevige witvis.

Voedingswaarde

Recepten: Dosia Brewer en Minta Nicolai. Fotografie: Saksia van Osnabrugge. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!