aantal 4 |
bijgerecht |
familietijd, herfst, kerst |
frans, italiaans |
Ditmaal gaan we aan de slag met één van onze favoriete sauzen voor bij gebraden kip, parelhoenfilet en stevige witvis. Laat je verassen door deze heerlijke paddenstoelen-suprêmesaus!
Ingrediënten
- 30 g boter
- 1 sjalotje
- 30 g bloem
- 500 ml kippenbouillon
- 50 g champignons kleine, in kwarten
- 50 g cantharellen grotere in stukjes
- 150 ml slagroom
- 50 g parmezaanse kaas geraspt
- ½ bosje peterselie gesneden
Instructies
- Smelt de boter in de sauspan en bak hierin op laag vuur de sjalot ± 5 min. al omscheppend. Doe de bloem in de pan en bak op laag vuur al roerend ± 2 min tot het mengsel gaar is. Breng intussen de bouillon aan de kook.
- Giet beetje bij beetje, al kloppend met een garde, de bouillon bij het bloemmengsel tot een saus zonder klontjes. Laat op laag vuur ± 15 min. zachtjes doorkoken. Doe de padden- stoelen erbij en kook nog 5 min. door. Roer regelmatig. Voeg de slagroom, kaas en peterselie toe en warm goed door, maar laat niet meer koken.
- De saus is lekker bij gebraden kip, parelhoen filet en stevige witvis.
Voedingswaarde
Recepten: Dosia Brewer en Minta Nicolai. Fotografie: Saksia van Osnabrugge. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!