Ditmaal gaan we aan de slag met één van onze favoriete sauzen voor bij gebraden kip, parelhoenfilet en stevige witvis. Laat je verassen door deze heerlijke paddenstoelen-suprêmesaus!
Kooktijd30 minutesminutes
Ingrediënten
30gboter
1sjalotje
30gbloem
500mlkippenbouillon
50gchampignonskleine, in kwarten
50gcantharellengrotere in stukjes
150mlslagroom
50gparmezaanse kaasgeraspt
½bosjepeterseliegesneden
Instructies
Smelt de boter in de sauspan en bak hierin op laag vuur de sjalot ± 5 min. al omscheppend. Doe de bloem in de pan en bak op laag vuur al roerend ± 2 min tot het mengsel gaar is. Breng intussen de bouillon aan de kook.
Giet beetje bij beetje, al kloppend met een garde, de bouillon bij het bloemmengsel tot een saus zonder klontjes. Laat op laag vuur ± 15 min. zachtjes doorkoken. Doe de padden- stoelen erbij en kook nog 5 min. door. Roer regelmatig. Voeg de slagroom, kaas en peterselie toe en warm goed door, maar laat niet meer koken.
De saus is lekker bij gebraden kip, parelhoen filet en stevige witvis.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer en Minta Nicolai. Fotografie: Saksia van Osnabrugge. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink