supersnelle vispastei

supersnelle vispastei

Heb je ook weleens dat je geen idee meer hebt wat je nu weer moet koken voor het avondeten? Met deze super simpele vispastei staat er in no-time iets heerlijks op tafel – zonder al te veel poespas. Alles in één pan en boordevol smaak: dit wordt een nieuwe favoriet in de familierecepten!

Supersnelle vispastei

aantal 6 | hoofdgerecht | doordeweeks, feestelijk | internationaal |

Dit is een verwengerecht voor doordeweeks dat je blijft maken. In plaats van een bewerkelijke bechamelsaus te maken, bestuif je de vis met bloem en kruiden en schept de vis met de prei om in het roommengsel.

Voorbereiding:30

oven50

Totale tijd:1 20

Kookgerei

  • pasteivorm of platte ovenschaal (1½ l inh. en ± 8 cm hoog), rand ingevet

Ingrediënten

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 2 plakjes bacon, in stukjes
  • 2 preien, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook
  • ± 300 g bloemkool ± ½ kool, met stronk, kleingesneden
  • 500 g stevige witvis*, bijv. kabeljauw of zeewolf, in flinke stukken
  • 35 g bloem
  • 3 el dille, fijngesneden
  • 3 el bladpeterselie, fijngesneden
  • 250 ml zure room
  • 165 ml melk
  • ± 250 g 1 rol roomboterbladerdeeg (koelvak supermarkt)

Instructies

  1. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Schep hierin de spekjes en prei ± 15 min. om. Schep de knoflook erdoor. Voeg de bloemkool toe en schep erdoor. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  2. Schep in een kom de stukken vis om met de bloem, kruiden en wat zout en peper. Roer in een andere kom de zure room los met de melk en voeg dit samen met het afgekoelde preimengsel toe aan het vismengsel. Schep om.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit op het stuk bijgevoegde bakpapier en snijd hieruit een deegdeksel dat op je pasteischaal past.
  4. Schep het vismengsel in de schaal en dek af met de deegdeksel. Kerf de deegdeksel een paar keer in zodat de stoom kan ontsnappen, of kerf de deegdeksel in decoratieve reepjes. Bak de vispastei 40-50 min. tot de vis gaar is en de deegdeksel goudbruin en knapperig. Laat 5 min. rusten voor serveren.

Voedingswaarde

  • calorieën: 422 kcal
  • eiwit: 22 g
  • vet: 25 g
  • koolhydraten: 26 g

*Of kijk op goedevis.nl voor een duurzame keuze aan stevige witvis.

RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk ook eens: alles over ceviche: vis bereiden in zuur