De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Suikermaïs met gezouten salieboter

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


aantal 4 | bijgerecht | zomer | amerikaans |
Van geroosterde maïskolven raken we al snel in Caribische sferen. Toch komt de maïs deze maand uit eigen land. De knapperige, zoete korrels van de jonge suikermaïs zijn heerlijk mals en sappig.
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 100 g boerenboter gezouten
  • 2 takjes salie
  • 4 kolven mais schoongemaakt

instructies

  • Kook de maïskolven in ruim water (zonder zout!) in 10-15 min. beetgaar. Smelt intussen de boter zonder te kleuren en voeg de salie toe. Laat de salie in de gesmolten boter trekken en voeg versgemalen peper naar smaak toe. Laat de maïs goed uitlekken en leg de kolven op een schaal, steek er eventueel maïsprikkers in en giet er de salieboter over.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
TIP: Kook 2 extra kolven, de beetgare korrels zijn de volgende dag heerlijk in een salade, hartige taart, lunchwrap of roerbakgerecht.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!