vegetarisch
aantal 6 |
bijgerecht |
kerst, weekend |
mediterraans |
Bowl, huzarensalade, gevulde eieren, garnalencocktail en crêpe-suzettetaart… voor de een ’n feest van herkenning, voor de ander brandnew. Het eten van de jaren zeventig én de kleurige styling hebben we vertaald naar nu. Maak dit stokbrood met gebrande-knoflookboter. Heel easy om te maken en door de bereiding ziet het er fantastisch uit.
Ingrediënten
- 1 zuurdesemstokbrood groot, of 2 kleine
- 4 tenen knoflook
- 125 g boter
- 10 blaadjes laurier verse of gedroogde
- 5 takjes rozemarijn in stukken
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd het brood om de 3 cm schuin in. Verwarm wat olijfolie en bak de knoflook licht goudbruin en geurend. Roer met veel zwarte peper en zeezout door de boter. Doe in elke snee in het brood wat van de boter en steek er om en om een blaadje laurier of takje rozemarijn in. Bak ze goudbruin onder de grill.
Voedingswaarde
Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!