aantal 6 |
bijgerecht |
kerst, weekend |
mediterraans |
Bowl, huzarensalade, gevulde eieren, garnalencocktail en crêpe-suzettetaart… voor de een ’n feest van herkenning, voor de ander brandnew. Het eten van de jaren zeventig én de kleurige styling hebben we vertaald naar nu. Maak dit stokbrood met gebrande-knoflookboter. Heel easy om te maken en door de bereiding ziet het er fantastisch uit.
Voorbereiding10 minutesminutes
Oven5 minutesminutes
Totale tijd15 minutesminutes
Ingrediënten
1zuurdesemstokbroodgroot, of 2 kleine
4tenenknoflook
125gboter
10blaadjeslaurierverse of gedroogde
5takjesrozemarijnin stukken
olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd het brood om de 3 cm schuin in. Verwarm wat olijfolie en bak de knoflook licht goudbruin en geurend. Roer met veel zwarte peper en zeezout door de boter. Doe in elke snee in het brood wat van de boter en steek er om en om een blaadje laurier of takje rozemarijn in. Bak ze goudbruin onder de grill.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus