sticky kokosrijst met mangochutney en limoen

sticky kokosrijst met mangochutney en limoen
Recepten: Yvette van Boven, Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Cyn Ferdinandus, Bereiding: Bart Stuart
glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | dessert, nagerecht | weekend | thais | glutenvrij, lactosevrij
Geniet van dit heerlijke Thaise dessert. Een combinatie van de frisse mango en zelfgemaakte mangochutney met een vleugje limoen. De limoen geeft een verfrissende twist aan dit tropische nagerecht.
Voorbereiding40 minutes
weken1 hour
Totale tijd1 hour 40 minutes

Ingrediënten

  • 200 g kleefrijst*
  • 300 ml kokoswater of gewoon water
  • ± 500 ml kokosmelk
  • 1 el palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 2-3 el mangochutney
  • fijne rasp + het sap van 2 biolimoenen
  • 1 rijpe mango in kleine blokjes
  • handvol muntblaadjes en Thaise basilicum* of koriander
  • 6 el suikerpinda’s grof gehakt

Instructies

  • Week de rijst minstens 1 uur in het kokoswater. Een hele nacht mag ook. Giet af en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de kokosmelk tot tegen de kook aan, roer de palmsuiker, 1 el mangochutney en 1 tl zout erdoor en laat oplossen. Haal van het vuur af. Roer de helft van de melk door de gare kleefrijst en laat de rijst alle melk opnemen. Bewaar de andere helft van de kokosmelk in een kannetje om erbij te serveren.
  • Meng het limoensap en de rest van de mangochutney door de blokjes mango.
  • Serveer de kleefrijst in kommen, leg onderin evt. eerst een vel bananenblad. Schep de mangosalade erop en bestrooi de kommen met limoenrasp, blaadjes munt, Thaise basilicum of koriander en de gehakte suikerpinda’s. Geef de rest van de zoete kokosmelk erbij in een kannetje om erover te gieten.

Voedingswaarde

calorieën: 651kcal
eiwit: 11g
vet: 33g
koolhydraten: 75g
auteur: delicious.
* Kleefrijst is een heel kleverige rijst met een ronde korrel. Te koop in de toko.
Thaise basilicum is te koop in de ruim gesorteerde en Aziatische supermarkt.
Recepten: Yvette van Boven, Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Cyn Ferdinandus, Bereiding: Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook een hoofdgerecht met mangochutney: salade met paneer, linzen en mangochutney | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)