Stellendamse garnalen

Stellendamse garnalen

aantal | hapje, voorgerecht | | hollands |
Behalve in smaak onderscheidt de Stellendamse garnaal zich ook uiterlijk van de gewone Noordzeegarnaal. Het is een roodbruine garnaal met een streep. De Stellendamse garnaal wordt na het wassen licht gezouten. De smaak is verfijnder en de structuur steviger dan een gewone Noordzeegarnaal.
Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 75 ml frambozenazijn
  • 50 ml appelsap
  • ½ el honing
  • ½ tl mosterd Franse fijne
  • 150 ml olijfolie
  • 150 ml hazelnootolie
  • 200 Stellendamse garnaaltjes gepeld (of Hollandse garnalen)
  • 250 g champignons in hele dunne plakjes
  • 2 el bieslook fijngesneden
  • 30-40 g frisee in kleine plukjes gescheurd
  • extra nodig 4 bakringen van 10 cm Ø van 10 cm Ø

Instructies

  • Meng de azijn met het appelsap, honing en de mosterd. Voeg al kloppend, in een dun straaltje, de olijf- en hazelnootolie toe. Breng deze dressing op smaak met zout en peper.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de garnalen ± 3 min. Giet ze af in een zeef onder koud stromend water. Meng de garnalen met de champignons, bieslook en het grootste deel van de dressing. Meng de rest van de dressing met de frisee. Zet een bakring op ieder bord, vul deze met het garnalenmengsel en haal de bakring voorzichtig weg. Leg er wat frisee omheen en serveer.

Voedingswaarde

calorieën: 725kcal
vet: 75g
auteur: delicious.
Receptuur: Paul van Waarden. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!