steak sandwich met biermosterd

steak sandwich met biermosterd
Recept: Georgie Esdaile, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins
aantal 4 | lunch, lunchgerecht | doordeweeks, weekend | internationaal |
Bier is een perfecte smaakgever: van licht blond en citrusachtig tot donker en complex. In dit recept gebruiken we pale ale, licht Engels bier.
Begin 1 dag van tevoren aan dit recept. Tip: de mosterd die je over hebt kun je 2 maanden bewaren in een gesteriliseerde pot in de koelkast.
Kooktijd35 minutes
intrekken8 hours
Totale tijd8 hours 35 minutes

Ingrediënten

biermosterd ± 500 ml

  • 100 g geel mosterdzaad
  • 100 g donker mosterdzaad
  • 185 ml pale ale, licht Engels bier
  • 90 g vloeibare honing, 4 el
  • 1 el ciderazijn

uienrelish met bier

  • 500 g witte uien, in 2cm-dikke ringen
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 60 g bruine basterdsuiker
  • 185 ml pale ale, licht Engels bier
  • 60 ml moutazijn, 4 el of wijnazijn

Sandwich

  • 600 g bieflappen, 4 steaks of bieflappen à 150 g
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 4 ciabattabroodjes, gehalveerd en getoast
  • 100 g mayonaise
  • 100 g rucola
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 200 g gerookte cheddar, in plakjes
  • chips, voor erbij

Instructies

  • Doe voor de mosterd het mosterdzaad in een hittebestendige kom. Schenk er kokendheet water over en laat ± 5 min. intrekken. Giet af, voeg het bier toe en roer. Laat afgedekt 8 uur of een nacht intrekken. Doe het mosterdzaadmengsel met de honing, ciderazijn en 1 tl zout in een blender en meng met de pulseerknop tot biermosterd.
  • Maak intussen de uienrelish. Verhit een grillpan op hoog vuur of maak de barbecue aan. Schep de uiringen om met de olie en bestrooi ze met wat zout en peper. Gril ze 3-4 min. tot ze schroeiplekjes krijgen; keer ze halverwege. Schep de uiringen in een grote koekenpan, voeg de basterdsuiker, het bier en de azijn toe en bak ze al omscheppend 8-10 min. op laag vuur tot ze karamelbruin kleuren en de vloeistof indikt.
  • Bestrooi de steaks met zout en peper en besprenkel ze met olijfolie. Gril ze in een hete grillpan of op de barbecue in ± 3 min. per kant medium rare of tot ze naar wens zijn. Laat op een schaal onder aluminiumfolie even rusten.
  • Besmeer de onderkant van de broodjes met mayonaise en beleg ze met de rucola, tomaten, kaas en uienrelish. Snijd de steaks in plakjes en verdeel ze erover. Besmeer de kapjes van de ciabatta royaal met biermosterd en dek de broodjes ermee af. Geef er chips en nog wat biermosterd bij.

Voedingswaarde

calorieën: 967kcal
eiwit: 58g
vet: 54g
koolhydraten: 56g
auteur: delicious.
Recept: Georgie Esdaile,
Fotografie: Chris Court,
Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: sandwich maken: zo beleg je zelf het lekkerste broodje ter wereld