aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, winter |
hollands |
Als je een deel van de aardappels vervangt door groente eet je dubbelgezonde stamppot. De rucola die je erdoor schept is een lekkere combi met zalm en geeft het gerecht net dat beetje meer bite. De mascarpone maakt het heerlijk romig. Een recept om te onthouden en lekker vaak te maken!Of kies hier uit: 31 x stamppot recepten voor nieuwe inspiratie.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen, kruimig, geschild, in stukken
- 750 gr pastinaken, geschild, in plakken*
- 125 gr mascarpone
- 125 gr jonge rucola
- chilipeper, uit de molen
- 200 gr zalmfilet, gerookt
- 1 flinke scheut walnootolie
Instructies
- Kook de aardappelen met de pastinaak in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pastinaak en een scheutje kookvocht tot een fijne puree.
- Roer de mascarpone door de puree. Schep er tweederde van de rucola met zout en chilipeper naar smaak door.
- Schep de aardappel- pastinaak stamppot op 4 borden. Leg de zalmfilet erbij en strooi de rest van de rucola erover. Schenk wat walnootolie over de stamppot en serveer.
Voedingswaarde
Vervang de pastinaak eventueel door wortels of pompoen.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!