vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, herfst, kerst, najaar, weekend, winter |
frans |
vegetarisch
bijgerecht |
doordeweeks, herfst, kerst, najaar, weekend, winter |
frans |
vegetarisch
Spruitjes combineren heel goed met een aardse wintergroente als aardpeer. En als je ze zo bereidt, onder een comfy dekentje van bechamel en rozemarijn, lust iedereen spruitjes! Je zou er zelfs een handje kaas aan kunnen toevoegen.
Ingrediënten
- 200 g spruiten
- 5 aardperen
- 2 el boter + 1 el extra
- 2 el bloem
- nootmuskaat
- 1 tl kaneel
- 3 takjes rozemarijn
- 1-2 teentjes knoflook, geperst
- 500 ml hete volle melk
- zwarte peper
Instructies
-
Verhit de oven voor op 200°C.
-
Snijd de spruiten in dunne plakjes met
-
een scherp mes of op de mandoline, pas je op je vingers gebruik een hulpstuk. Schil de aardpeer en snijd of schaaf ook in even dunne plakjes. Verhit de boter, voeg de bloem toe en bak de roux al roerend 5-10 min. Voeg de hete melk toe. Voeg wat zout, de kaneel, de takjes rozemarijn en de fijngeperste knoflook toe. Laat al roerende op laag vuur dik worden. Beleg een ovenschaal met plakjes spruit en aardpeer om en om. Verdeel de laatste el boter in vlokjes over de gratin. Verdeel de bechamel erover. Bak de gratin goudbruin in 20-25 min.
Voedingswaarde
calorieën: 279kcal
eiwit: 8g
vet: 14g
koolhydraten: 30g
RECEPTEN, TEKST: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: LAURA VIJSELAAR.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!