spruitjes uit de oven met macadamia-kruim

spruitjes uit de oven met macadamia-kruim
Recepten, Foodstyling: Georgina Esdaile, Khanh Ong, Dominic Smith, Fotografie: Ben Dearnley, Alan Jensen, Rob Palmer, Styling: Kirsten Jenkins, Emma Knowles, David Morgan

Tijdens de eerste februaristorm blijf je liever binnen en kook je iets lekkers. Geen chic menu of elegante gerechten maar comfortfood met crunchy kruimeltoppings, romige kaas en stevige saus. En als het even kan schuif je alles de oven in. Zo houd je tijd over om te cocoonen! Dit en nog veel meer vind je in het nieuwe delicious. nummer. Bestel ‘m hier!

Spruitjes uit de oven met macadamia-kruim

aantal 4 | bijgerecht | weekend | internationaal |
Deze spruitjes uit de oven met macadamia-kruim hebben een heerlijk crunchy laagje. Dat komt door de noten die gebruikt worden.
Voorbereiding20 minutes
Oven25 minutes
Totale tijd45 minutes

Kookgerei

  • ovenbestendige koekenpan

Ingrediënten

  • 200 g gerookt spek in reepjes
  • 1 kg spruitjes grote gehalveerd
  • 2-3 takjes rozemarijn
  • 125 ml vincotto* + extra voor erover
  • fijngeraspte pecorino om te serveren

macadamia-kruim

  • 60 g boter in blokjes
  • 1 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • 1 el tijmblaadjes
  • 100 g macadamia-noten grof gehakt
  • 80 g oud volkoren zuurdesembrood in stukjes gescheurd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 240°C. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur. Bak het spek in 4-5 min., regelmatig omscheppend licht goudbruin en tot het meeste vet is uitgesmolten. Voeg de spruitjes en rozemarijntakjes toe en bak, omscheppend, 2-3 min. mee. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
  • Druppel er de vincotto over en rooster 20-25 min. in de oven tot de spruitjes licht goudbruin en beetgaar zijn.
  • Verhit intussen voor het kruim de boter in een koekenpan op hoog vuur. Voeg als de boter gaat schuimen, de overige ingrediënten voor het kruim toe en bak, regelmatig omscheppend, in 3-4 min. goudbruin. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Strooi voor het serveren de pecorino en het macadamia-kruim over de spruitjes. Bedruppel eventueel met extra vincotto.

Voedingswaarde

calorieën: 567kcal
eiwit: 17g
vet: 39g
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
* Vincotto is zoetzure siroop van gekookte druivenmost. Te koop bij (Italiaanse) delicatessenwinkels en online. Gebruik eventueel een top-kwaliteit balsamico. Pas de hoeveelheid aan naar smaak.
Recepten, Foodstyling: Georgina Esdaile, Khanh Ong, Dominic Smith, Fotografie: Ben Dearnley, Alan Jensen, Rob Palmer, Styling: Kirsten Jenkins, Emma Knowles, David Morgan
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!