spitskool met kimchiboter van Republiek

spitskool met kimchiboter van Republiek
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | familietijd, feestelijk, vakantie, weekend, zomer, zomers | koreaans | glutenvrij, vegetarisch
Chefs Gerrit Marcus en Koen Fokkema marineren, roken en bakken het liefst in de houtoven en serveren bij Republiek Bloemendaal aan zee graag robuust eten dat aan tafel gedeeld kan worden. Creatieve gerechten vol smaak die geraffineerd en toch eenvoudig zijn en dus ook perfect voor thuiskoks die graag bbq-en of grillen.
Zoals deze stoere spitskool die perfect gebalanceerd wordt door het licht funky vleugje kimchi. Gerrit: ‘Boter van Lindenhoff en seizoensgroente met smaak, daarvan proef je de kwaliteit direct. Alles draait hier om smaak en niet zozeer om de vorm. We koken zonder poespas, met eenvoud en creativiteit.
Kooktijd20 minutes
oven1 hour
Totale tijd1 hour 20 minutes

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 2 el olijfolie
  • 100 g boter van topkwaliteit
  • 40 g gochujangpasta (Koreaanse peperpasta supermarkt of toko)
  • 1-2 el wijnazijn of sherry-azijn

Instructies

  • Verwarm de oven (maar liever gebruik je de 
bbq met deksel erop of een houtoven/open vuur) voor op 180°C. Smeer de spitskool in met de olijfolie en gaar in z’n geheel 1 uur tot hij zacht en geblakerd is aan de buitenkant.
  • Smelt de boter en meng met de gochujangpasta, de azijn en wat zout.
  • Pel de zwarte buitenkant van de spitkool af en snijd hem in kwarten. Schenk de pittige boter erover en geef de rest erbij.

Voedingswaarde

calorieën: 353kcal
eiwit: 8g
vet: 28g
koolhydraten: 15g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: GERRIT MARCUS, KOEN FOKKEMA | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: LAURA VIJSELAAR | M.M.V. MARJOKE DE HEER (SERVIES)
Republiek Bloemendaal Zeeweg 94, Overveen
republiekbloemendaal.nl 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!