aantal 4 | bijgerecht | familietijd, feestelijk, vakantie, weekend, zomer, zomers | koreaans | glutenvrij, vegetarisch
Chefs Gerrit Marcus en Koen Fokkema marineren, roken en bakken het liefst in de houtoven en serveren bij Republiek Bloemendaal aan zee graag robuust eten dat aan tafel gedeeld kan worden. Creatieve gerechten vol smaak die geraffineerd en toch eenvoudig zijn en dus ook perfect voor thuiskoks die graag bbq-en of grillen. Zoals deze stoere spitskool die perfect gebalanceerd wordt door het licht funky vleugje kimchi. Gerrit: ‘Boter van Lindenhoff en seizoensgroente met smaak, daarvan proef je de kwaliteit direct. Alles draait hier om smaak en niet zozeer om de vorm. We koken zonder poespas, met eenvoud en creativiteit.
Kooktijd:20 minuten
oven1 uur
Totale tijd:1 uur 20 minuten
RECEPTEN, BEREIDING: GERRIT MARCUS, KOEN FOKKEMA | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: LAURA VIJSELAAR | M.M.V. MARJOKE DE HEER (SERVIES)
Republiek Bloemendaal Zeeweg 94, Overveen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | spitskool met kimchiboter