vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands, internationaal |
vegetarisch
We hoeven hier weinig aan toe te voegen. De spinazie en kikkererwten zijn super gezond en geven veel smaak. Het spinazie-knoflookbrood maakt het plaatje compleet. Kortom: een ijzersterk soepje.Ook lekker: knolselderijsoep met chorizo en gekarameliseerde appel.
Ingrediënten
- 1 rol koelvers pizzadeeg
- 400 g spinazie zonder harde steeltjes
- 2 kruimige aardappels geschild en in blokjes
- 1 blik kikkererwten à 400 g uitgelekt en afgespoeld
- 2 groentebouillontabletten
- 3 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
Instructies
- Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Hak 50 g spinazie grof en verdeel over het deeg.
- Rasp 1 teen knoflook boven 2 el olijfolie. Besprenkel de spinazie met de knoflookolie en rol het deeg losjes tot een lange rol op. Draai het deeg zodat het een spiraal wordt en snijd het een paar keer diep in, tot je de spinazie nét raakt. Bestrooi de rol met zeezout naar smaak.
- Bak het brood in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Snijd intussen de laatste 2 tenen knoflook fijn. Verhit in een (soep)pan de olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de aardappelblokjes en kikkererwten toe en bak 1 min. mee.
- Voeg 1 l water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en kook de soep 10 min. zachtjes.
- Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de rest van de spinazie in handzame porties toe en laat in de warme soep slinken. Breng op smaak met peper en serveer met het spinazie-knoflookbrood.
Voedingswaarde
calorieën: 482kcal
eiwit: 17g
vet: 17g
koolhydraten: 63g
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: de 10 populairste soep en stoofrecepten van 2022