vegetarisch
aantal 4 |
lunchgerecht |
zomer |
italiaans |
Wij geven het toe: ook wij hebben ’s zomers niet áltijd zin om uren in de keuken te staan. Met deze speltpizza margeritha hoeft dat ook niet. Dit heerlijke gerecht staat namelijk binnen 25 min. op tafel. Tip: bak kruidige kikkererwten tot ze knapperig zijn en geef je pizza zo iets bijzonders.
Ingrediënten
- 3 el olijfolie extra vergine
- 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 1 tl uienpoeder of -vlokken
- 1 tl venkelzaad kort geroosterd en gekneusd
- 1 tl mosterdzaad bruin
- 2 tl gerookt paprikapoeder pimentón*
- 2 tl chilivlokken
- 1 speltpizzabodem*
- 80 ml tomatensaus pot
- 125 g buffelmozzarella in stukjes gescheurd
- 2 takjes basilicum alleen de blaadjes
Instructies
- Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de kikkererwten met de specerijen en een flinke snuf zout al omscheppend ± 5 min. of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep op een bord en houd warm.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk hem met de tomatensaus. Bestrooi met zout en peper en verdeel de mozzarella erover. Bak de bodem ± 10 min. tot hij krokant is en de mozzarella smelt. Neem de pizza uit de oven en verdeel de gebakken kikkererwten en de basilicum erover. Snijd in punten en serveer. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarde
* Pimentón de la vera is gerookt paprikapoeder met een sterke smaak, te koop bij Spaanse delicatessenzaken, kruidenwinkels en mediterrane supermarkten.
* Speltpizzabodems koop je bij natuurwinkels en ruim gesorteerde supermarkten.
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Colette Beyne
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!