aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
Klassieke spaghetti met tomatensaus, ansjovis en knoflook met bovenop panko en feta. Wikkel dat maar om je vork!Panko over? Maak deze pokebowl met (vega) kip en soja-gembermayo
kooktijd40 minutes minutes
totale tijd40 minutes minutes
ingrediënten
- 125 ml olijfolie
- 60 g panko (Japans grof broodkruim)
- 5 tenen knoflook 4 in dunne plakjes en 1 geperst
- 4 ansjovisfilets op olie
- 100 g tomatenpuree
- 500 g rijpe kerstomaatjes
- 250 ml witte wijn
- 1 tl gedroogde oregano
- 30 g boter in blokjes
- ½ bosje basilicum, blaadjes geplukt + extra blaadjes
- 400 g spaghetti
- 100 g feta, verbrokkeld
instructies
- Verhit 3 el van de olijfolie in een kleine koekenpan op matig vuur en bak hierin de panko met de geperste knoflookteen al omscheppend in 6-7 min. goudbruin en knapperig. Verhit de resterende olijfolie in de steelpan op laag vuur. Bak hierin de plakjes knoflook met de ansjovisfilets 10-12 min. onder af en toe omscheppen tot de ansjovis is gesmolten. Voeg de tomatenpuree toe en roer 5-7 min. op matig vuur. Voeg de kerstomaatjes, witte wijn, oregano en wat zout en peper toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de tomaatjes in ± 12 min. stuk koken. Breng op smaak met zout en peper en roer de boter en basilicum door de saus.
- Kook intussen de pasta in een pan met licht gezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en schep om met de saus. Bestrooi vlak voor serveren met de feta, het broodkruim en nog wat basilicum.
calorieën: 718kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 75g
auteur: delicious.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 28x snelle pasta recepten in 30 minuten