aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Weinig tijd en toch lekker koken en eten? Deze spaghetti met krokante makreel, feta en harissa maak je met minder dan 10 ingrediënten in slechts 20 minuten. Dat is geweldig toch?
Maak deze pasta nóg lekkerder met homemade harissa.
Ingrediënten
- 300 g gerookte makreelfilets
- 3 rode uien in halve ringen
- 450 g tuinerwten diepvries
- 1-2 el harissa zie tip links
- 1 bos platte peterselie grof gehakt
- 100 g feta verkruimeld
- 1 citroen in partjes
voorraad
- 350 g spaghetti
- 2 el olijfolie
Instructies
-
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Leg de makreelfilets op de huid in de pan en bak in 4-5 min. goudbruin en krokant. Keer ze en bak nog 1 min. Neem de
-
makreelfilets uit de pan.
-
Fruit in de makreelolie de uiringen 2 min. Schep de bevroren erwten erdoor en bak ze in 4 min. knapperig gaar. Verdeel de makreelfilets in vlokken.
-
Voeg de harissa toe aan het ui-doperwtenmengsel en draai het vuur uit. Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken. Schep de spaghetti met de peterselie door de erwten en breng op smaak met peper.
-
Schep de spaghetti op 4 borden. Verdeel er de makreel over. Strooi de feta erover en serveer met de partjes citroen.
Voedingswaarde
Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!