spaghetti met courgette (spaghetti alla Nerano)

spaghetti met courgette (nerano)

In Italië wordt pasta over het algemeen niet als hoofdgerecht gegeten, maar als primo, de gang tussen de antipasto (het voorgerecht) en secondo (het hoofdgerecht) in. Maud Moody en Leonardo Pacenti van Restaurant Toscanini schreven een ode aan deze tussengang: een heel kookboek over… pasta!

Volgens ons een must-have kookboek (alleen al de cover!) voor iedereen die de Italiaanse keuken beter wil beheersen. Bestel ‘Toscanini: pasta’ hier.

spaghetti met courgette (spaghetti alla Nerano)

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | vegetarisch
Deze pasta komt uit het dorp Nerano in Campania. Voor dit gerecht moeten de plakjes courgette gefrituurd worden in een laagje olijfolie, totdat ze mooi goudbruin zijn. Vervolgens wordt de pasta vermengd met de courgettes en de olijfolie die de smaak van de courgettes heeft opgenomen.
Meer zin in een tomatensaus? Maak de pasta alla Norma met aubergine van Toscanini.

ingrediënten

  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 4 kleine courgettes, in plakjes van 1 cm gesneden
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • 400 g spaghetti, gedroogd
  • 80 g Parmezaanse kaas of pecorino, geraspt
  • 6 takjes bladpeterselie, alleen de blaadjes, fijngehakt

instructies

  • Verwarm de olijfolie in een ruime lage pan. Doe de courgettes in de pan en bak op hoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn. Doe dit eventueel in meerdere porties. Schuif de courgettes een beetje opzij en bak de knoflook goudbruin.
  • Breng op smaak met zout en peper en zet weg.
  • Zet een pan met 4 liter water op. Voeg als het water kookt 2 afgestreken eetlepels zout toe (dit is ongeveer 8 gram zout per liter water). Doe de pasta in de pan en roer door met een houten lepel. Kook hem 1 minuut korter dan op de verpakking staat aangegeven.
  • Verwarm de pan met courgettes. Haal de pasta met een tang uit het water en doe bij de courgettes. Doe er een pollepel kookwater bij en roer met een tang nog ongeveer een halve minuut. Roer van het vuur af tweederde van de kaas en de peterselie erdoor.
  • Serveer met de resterende kaas.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPT: MAUD MOODY, LEONARDO PACENTI | FOTOGRAFIE: RENÉ MESMAN | STYLING: HANNA VAN DEN BOS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer ook deze pasta alla Norma van Toscanini

spaghetti met courgette (nerano)
RECEPT: MAUD MOODY, LEONARDO PACENTI | FOTOGRAFIE: RENÉ MESMAN | STYLING: HANNA VAN DEN BOS.