Sorbetijs met vers fruit

Sorbetijs met vers fruit

aantal 4 | ijs, nagerecht | zomer | italiaans |
Sorbetijs met vers fruit is natuurlijk het allerlekkerst. Lezeres Margot Janssens had daar een vraag over: ‘De lycheesorbet in delicious. mei 2009 lijkt me ontzettend lekker. Jullie maken het sorbetijs met lychee uit blik. Ik ben dol op vers fruit. Kan ik de sorbet ook met verse lychees maken?’
Kooktijd20 minutes

Ingrediënten

  • 1 blaadje witte gelatine
  • 200 g suiker
  • 200 ml water
  • 500 ml fruitsap of fruitpuree (versgeperst)

Instructies

  • Week het blaadje gelatine in een kom met ruim koud water. Breng de suiker met het water in een steelpan aan de kook. Laat de suiker smelten en neem de pan van het vuur. Knijp het blaadje gelatine goed uit en los al roerende in de warme suikersiroop op. Voeg het fruitsap of de fruitpuree toe en laat het mengsel helemaal afkoelen. Bewaar het eventueel afgedekt in de koelkast (2-3 dagen) of schenk het mengsel meteen in een ijsmachine en draai er sorbetijs van

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Tip van de redactie: Ook je favoriete (biologische) fruitsap kun je prima gebruiken. Voor de fruitpuree pureer je bijvoorbeeld Hollandse aardbeien of frambozen. In het juli-nummer van delicious. komt een fantastische aardbeiensorbet. Gebruik je fruit dat van nature al erg zoet is? Neem dan 10% minder suiker. Uitgaande van het basisrecept volstaat dan 180 g suiker. Fruit dat van nature minder zoet is, geef je een smaakboost met een kneepje citroen. Reken op het sap van een 1/2 citroen voor het basisrecept.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!