aantal 4 | ijs, nagerecht | zomer | italiaans |
Sorbetijs met vers fruit is natuurlijk het allerlekkerst. Lezeres Margot Janssens had daar een vraag over: ‘De lycheesorbet in delicious. mei 2009 lijkt me ontzettend lekker. Jullie maken het sorbetijs met lychee uit blik. Ik ben dol op vers fruit. Kan ik de sorbet ook met verse lychees maken?’
Kooktijd:20 minuten
Tip van de redactie: Ook je favoriete (biologische) fruitsap kun je prima gebruiken. Voor de fruitpuree pureer je bijvoorbeeld Hollandse aardbeien of frambozen. In het juli-nummer van delicious. komt een fantastische aardbeiensorbet. Gebruik je fruit dat van nature al erg zoet is? Neem dan 10% minder suiker. Uitgaande van het basisrecept volstaat dan 180 g suiker. Fruit dat van nature minder zoet is, geef je een smaakboost met een kneepje citroen. Reken op het sap van een 1/2 citroen voor het basisrecept.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | sorbetijs met vers fruit