vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Deze superlekkere soep maak je met maar weinig ingrediënten. En hij is ook nog eens in een halfuur klaar, wat wil je nog meer? Voor kinderen en anderen die niet van pittige blauwaderkaas houden, kun je ook blokjes jonge boerenkaas door de soep doen.
Ingrediënten
- 25 g boter
- 1 ui gesnipperd
- 500 g prei in ringen
- 2 aardappels kruimig, geschild en in blokjes
- 1 kropsla
- 1½ l groentebouillon van tabletten
- 100 g blauwaderkaas biologisch, Hollands
- 1 roggedesem
- boerenboter gezout, voor erbij
Instructies
- Zo maak je deze snelle soep van prei en sla: smelt in een soeppan de boter. Bak de ui zachtjes met de prei en de aardappel 6 min., zonder te kleuren.
- Maak intussen de sla schoon. Verwijder de harde nerven en scheur het blad grof. Voeg de sla toe en laat al omscheppend slinken. Schenk de bouillon in de pan en breng tegen de kook aan. Kook de prei-slasoep nog 10 min. zachtjes. Pureer de soep met de staafmixer; naar eigen smaak fijn of grof. Breng de soep op smaak met peper.
- Schep de prei-slasoep in 4 kommen. Breek boven elke kom een beetje kaas om in de warme soep te smelten. Serveer met het brood en de boter.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!