Of je nu een lange werkdag, een hectische tijd met je gezin of sowieso druk bent, ’s avonds wil je snel wat goeds koken. Donna Hay laat in haar nieuwste kookboek Too Easy zien hoe je – met wat je al in huis hebt – iets lekkers op tafel zet. Wij geven je een voorproefje met deze snelle spinazie-ricottapasteitjes uit de airfryer. Bestel het nieuwe nummer hier!
Snelle spinazie-ricottapasteitjes uit de airfryer
vegetarisch
aantal 4 |
hapje, lunchgerecht |
|
|
vegetarisch
Donna Hay: ‘Ik krijg nooit genoeg van deze krokante, snelle pasteitjes met de lekkerste romige kaasvulling. Met tortilla’s gaat het nog eenvoudiger. De ingrediënten kun je naar smaak aanpassen.’
Kookgerei
- ook nodig: airfryer
Ingrediënten
- 400 g spinazie vriezer, ontdooid
- 480 g verse ricotta*
- 3 eieren, 2 licht losgeklopt, om te mee bestrijken
- 60 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 10 g dille, fijngesneden
- 2 tl citroenrasp
- 4 bloemtortilla’s van 20 cm Ø
- extra vierge olijfolie, om mee te bestrijken
Instructies
- Knijp overtollig vocht uit de spinazie en snijd evt. wat fijner. Roer de spinazie, ricotta, 1 ei, de parmezaan, dille, citroenrasp door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in het midden van de 4 tortilla’s. Bestrijk de randen van de tortilla’s met losgeklopt ei, vouw ze dubbel en druk de randen dicht.
- Verwarm de airfryer ± 4 min. voor op 200°C. Verlaag de temperatuur naar 180°C. Bestrijk de hete mand van de airfryer met olie. Leg een paar pasteitjes in de mand en bestrijk ze aan een kant met ei. Bak ± 7 min. aan elke kant, of tot ze goudkleurig en krokant zijn. Bestrooi met zout en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 542kcal
eiwit: 29g
vet: 29g
koolhydraten: 39g
* Verse ricotta koop je bij een Italiaanse delicatessenzaak, maar je kunt ook ricotta uit het koelschap van de supermarkt nemen.
TIP Je kunt heel makkelijk variëren met de smaakcombinaties. Probeer eens gare kip met zure room en bieslook voor een supersnelle kippenpastei. Blokjes gebakken pompoen, halfgedroogde tomaten en feta… Laat je fantasie erop los!
RECEPTEN, FOODSTYLING & STYLING: DONNA HAY | FOTOGRAFIE: CON POULOS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!