aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
|
Deze snelle porchetta is gebaseerd op de Italiaanse klassieker met rozemarijn en venkel. Alleen deze snelle versie is veel minder vet en zó klaar. Dat klinkt goed toch?
kooktijd10 minuten minuten
Marineren/ oven1 uur uur 35 minuten minuten
totale tijd1 uur uur 45 minuten minuten
ingrediënten
- 6 tenen knoflook
- 6 rozemarijn takjes
- 1 el venkelzaad geroosterd
- 2 el olijfolie
- 2 varkenshaasjes à 300 g, zonder vet
- 10 pancetta plakken, zonder zwoerd
- aardappelpuree en little gem, in vier parten, voor erbij
instructies
- Snijd 4 tenen knoflook fijn en doe ze in een kom. Pluk de naalden van 4 takjes rozemarijn, hak ze fijn en doe ze bij de knoflook in de kom. Wrijf in een vijzel het venkelzaad fijn en doe bij de knoflook en rozemarijn.
- Roer er 1 el olie door en wrijf de varkenshaasjes rondom in met de kruidenolie. Leg ze op een schaal en zet ze afgedekt met plasticfolie minstens 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190°C. Wikkel elk varkenshaasje in plakken pancetta en zorg dat de plakken elkaar overlappen.
- Halveer de overgebleven 2 tenen knoflook en leg ze met de 2 overgebleven takjes rozemarijn in de braadslee.
- Leg het in spek verpakte vlees erop, besprenkel met de overgebleven eetlepel olijfolie en zet ze 30-35 min. in de oven tot het spek goudbruin en het vlees gaar is.
- Snijd elke varkenshaas in 4 stukken en serveer met aardappelpuree en sla.
auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bereiding: Sarah Cuthbert, Valli Little, Hana Reza. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!