vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
vegetarisch
Van de klassieke spaghetti carbonara krijgen we nooit genoeg. Speciaal voor groenteliefhebbers en vegetariërs is er deze variant met paddenstoelen.Of maak deze spaghetti carbonara met chorizo.
Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- 3 el olijfolie
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 600 g paddenstoelen gemengd, in stukjes
- 6 eidooiers groot
- 125 g Parmezaanse kaas geraspt + extra voor bestrooien
- 3 el peterselie fijngesneden
Instructies
- Zo maak je spaghetti carbonara: kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze in 4-5 min. beetgaar. Klop intussen de eidooiers los met de parmezaanse kaas.
- Giet de spaghetti af. Neem de pan met paddenstoelen van het vuur. Schep de spaghetti door de paddenstoelen. Voeg het eimengsel toe en meng goed. Voeg de peterselie en peper naar smaak toe. Schep de spaghetti carbonara op een grote schaal of 4 borden.
- Bestrooi de spaghetti carbonara met extra parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!