aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
vegetarisch
Van de klassieke spaghetti carbonara krijgen we nooit genoeg. Speciaal voor groenteliefhebbers en vegetariërs is er deze variant met paddenstoelen.
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd20 minutesminutes
Ingrediënten
300gspaghetti
3elolijfolie
3tenenknoflookfijngesneden
600gpaddenstoelengemengd, in stukjes
6eidooiersgroot
125gParmezaanse kaas geraspt + extra voor bestrooien
3elpeterseliefijngesneden
Instructies
Zo maak je spaghetti carbonara: kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze in 4-5 min. beetgaar. Klop intussen de eidooiers los met de parmezaanse kaas.
Giet de spaghetti af. Neem de pan met paddenstoelen van het vuur. Schep de spaghetti door de paddenstoelen. Voeg het eimengsel toe en meng goed. Voeg de peterselie en peper naar smaak toe. Schep de spaghetti carbonara op een grote schaal of 4 borden.
Bestrooi de spaghetti carbonara met extra parmezaanse kaas.