snelle gyoza’s met zoetzure venkel

snelle gyoza’s met zoetzure venkel
lactosevrij
aantal 4 | bijgerecht, hapje, hoofdgerecht, voorgerecht | doordeweeks, familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | aziatisch |
Maak maar een dubbele hoeveelheid van deze gyoza's, want ze zijn superlekker! De officiële naam is potstickers, omdat ze na het stomen gebakken worden en dan een beetje aan de pan plakken.
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • gyoza-deegvelletjes van 10 cm Ø, kant-en-klaar te koop bij de toko*
  • 400 g varkens- of half-om-halfgehakt
  • 3 cm gemberwortel
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 tl geroosterde-sesamolie
  • 200 ml wittewijnazijn
  • 80 g suiker
  • 2 venkels, ± 800 g
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • 25 g kiemgroente, naar keuze
  • sojasaus, voor erbij

Instructies

  • Laat de deegvellen iets ontdooien terwijl je het gehaktmengsel maakt. Doe het gehakt in een kom. Rasp de gember erboven en voeg de sesamolie en zout en peper naar smaak toe. Kneed het gehakt goed door.
  • Schep op het midden van elk deegvelletje 1 theelepel van het gehakt, maak de rand vochtig en vouw dubbel. Druk de randen aan, maar zorg dat je de lucht er naar buiten toe uitdrukt. Wanneer je tijd hebt, kun je in de rand mooie plooitjes vouwen met je duim en wijsvinger.
  • Verhit de olie in 2 grote antiaanbakpannen. Leg de potstickers in de olie en schenk in elke pan 125-150 ml water. Leg de deksel op de pan en stoom de potstickers zachtjes gaar in 5 min. Neem de deksel eraf en kook nog 2-3 min., tot het water is verdampt en de potstickers aan de onderkant goudbruin zijn.
  • Breng intussen de azijn met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen. Halveer de venkel, snijd de harde kern weg en schaaf in dunne reepjes, dit gaat snel en gemakkelijk met een mandoline. Hak het venkelgroen fijn. Doe de venkel met het groen in een kom en schenk de zoetzure marinade erover.*
  • Leg de potstickers op een schaal. Bestrooi ze met het sesamzaad en de kiemgroente en serveer met de zoetzure venkel en de sojasaus.

Voedingswaarde

calorieën: 575kcal
eiwit: 30g
vet: 28g
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
* Gyoza deegvellen zijn handig om in de diepvries te hebben, dan kun je anytime heel snel potstickers maken. De zoetzure venkel kun je de avond van tevoren als maken, dan kan de marinade goed intrekken. Ook lekker erbij: gewokte groenten met wat sojasaus en sesamolie.
Krijg je eters en heb je niet veel tijd om te koken? Maak alles 1-2 dagen van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de dumplings ook prima invriezen (los van elkaar, max. 3 maanden). Doe ze bevroren in de pan en reken op 4-5 min. extra tijd voor het stomen.
Organiseer dit weekend een Aziatisch avondje en maak dan ook deze gestoomde broodjes.
Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Organiseer dit weekend een Aziatisch avondje en maak dan ook deze gestoomde broodjes.