aantal 4 | bijgerecht, hapje, hoofdgerecht, voorgerecht | doordeweeks, familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | aziatisch |
Maak maar een dubbele hoeveelheid van deze gyoza's, want ze zijn superlekker! De officiële naam is potstickers, omdat ze na het stomen gebakken worden en dan een beetje aan de pan plakken.
Totale tijd:30 minuten
* Gyoza deegvellen zijn handig om in de diepvries te hebben, dan kun je anytime heel snel potstickers maken. De zoetzure venkel kun je de avond van tevoren als maken, dan kan de marinade goed intrekken. Ook lekker erbij: gewokte groenten met wat sojasaus en sesamolie.
Krijg je eters en heb je niet veel tijd om te koken? Maak alles 1-2 dagen van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de dumplings ook prima invriezen (los van elkaar, max. 3 maanden). Doe ze bevroren in de pan en reken op 4-5 min. extra tijd voor het stomen.
Organiseer dit weekend een Aziatisch avondje en maak dan ook deze gestoomde broodjes.
Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | snelle dumplings met zoetzure venkel