Snelle chocoladetartufo

aantal 8 | nagerecht, zoet | feestelijk, weekend | italiaans |
Dit is een snelle versie van klassieke, ijskoude chocoladetruffels. Wedden dat je meteen een tweede wil. En een derde...
Nog zo'n lekker koud chocoladedessert: pure-chocolade-ijs.
voorbereiding25 minutes
invriezen1 hour
totale tijd1 hour 25 minutes

ingrediënten

  • 1 l chocolade-ijs
  • 100 g biscotti, harde Italiaanse koekjes
  • 8 grote ronde chocolade hazelnootbonbons, bijv. Ferrero Rocher
  • 300 g pure chocolade (70% cacao), in stukjes
  • 120 g kokosolie
  • 75 g ongezouten pinda’s, gehakt

instructies

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een ijsbolletjesschep 8 ijsbolletjes op de bakplaat. Zet tot gebruik in de diepvries.
  • Hak de biscotti in de mengkom van de keukenmachine met de pulseknop tot fijne kruimels. Spreid uit op een bakplaat.
  • Bekleed een andere bakplaat met bakpapier en leg er een rooster boven. Trek huishoudhandschoenen aan, pak een ijsbolletje en kneed dit snel rondom een bonbon, zodat je een tartufo van ± 6 cm Ø krijgt. Rol snel door de koekkruimels en leg op het rooster. Maak zo nog 7 stuks. Zet 30 min. in de diepvries om op te stijven.
  • Smelt intussen de pure chocolade met de kokosolie in een hittebestendige kom op een pan met zacht kokend water. Let op dat de bodem van de kom het water niet raakt. Roer glad. Doe in een kan en laat iets afkoelen.
  • Schenk het chocolademengsel over de ijs- bolletjes op het rooster en strooi meteen de pinda’s erover voor de chocolade stolt. Zet nog ± 30 min. in de diepvries.
  • In een doos in de diepvries blijft de tartufo 4 weken goed.
Voedingswaarde:
calorieën: 690kcal
|
eiwit: 10g
|
vet: 52g
|
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
Recepten: Samantha Coutts. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!