lactosevrij
aantal 24 |
hapje, voorgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
chinees |
lactosevrij
Chinezen zijn echte lekkerbekken en grijpen elke feestdag aan om uit te pakken. Pekingeend, siu mai met kip-shiitake-vulling, spareribs, salade, rijst en veel meer worden op de draaischijf op tafel gezet, zodat iedereen zich makkelijk kan bedienen. Draaien maar!
Kookgerei
- stoommand
Ingrediënten
- 20 g gedroogde shiitake
- 275 g kipgehakt
- 2 tl hoisinsaus + extra voor erbij
- 1 cm gember fijn geraspt
- ¼ tl sesamolie
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- 24 wontonvelletjes toko, diepvries
- 1 el zonnebloemolie
- 1 bosuitje in dunne ringetjes
dipsaus
- 1 el sojasaus
- 1 el chinkiang Chinese zwarte azijn
- ¼ el chili-olie
Instructies
- Laat de shiitake 30 min. weken in kokendheet water. Laat uitlekken en snijd fijn.
- Meng de shiitake met het kipgehakt in een kom en voeg de hoisinsaus, gember, sesamolie en het vijfkruidenpoeder toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Spreid een wontonvelletje uit, schep in het midden 1 el van de vulling en maak de rand vochtig met een beetje water. Trek de rand omhoog langs de vulling, zodat je een buideltje krijgt, houd het tussen duim en wijsvinger en druk de vulling aan met de bolle kant van een lepel. Duw de rand bijeen. Maak er op die manier 24.
- Meng voor de dipsaus de sojasaus met de azijn en chili-olie.
- Breng een middelgrote pan met licht gezouten water aan de kook op hoog vuur, zet de stoommand hierop. Doop de onderkant van de siu mai in 1 el zonnebloemolie en leg een portie in de stoommand en zorg dat ze elkaar niet raken. Stoom ze afgedekt in 6-7 min. gaar. Stoom ze zo allemaal.
- Zet de siu mai op een schaal, besprenkel met de dressing zodat de buideltjes wat gevuld zijn met de dressing en bestrooi met bosuitjes.
Voedingswaarde
calorieën: 80kcal
eiwit: 5g
vet: 1g
koolhydraten: 12g
Recepten: delicious. Australië, Fotografie, Styling: Marianne Snel, Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: Congee: zo maak je de Chinese rijstepap | delicious.magazine