Raquel Palla Lorden schreef De bijbel van de Spaanse keuken, met onder andere dit toprecept voor sinaasappelcrème in sinaasappelschillen.
Raquel dook in haar roots en ging op onderzoek uit: ‘Een enorme rondreis door Spanje met als belangrijkste bestemming het geboortedorp van mijn vader, waar we met de hele familie onze zomervakanties doorbrachten.’ delicious. selecteerde 6 zoete Spaanse klassiekers, van de enige echte flan tot crema catalana en churros.
Het nummer met alle bovengenoemde recepten vind je nú in de winkel en onze webshop. Bestel ‘m hier!
Sinaasappelcrème geserveerd in sinaasappelschillen
glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 |
dessert, nagerecht, zoet |
doordeweeks, feestelijk, lente, vakantie, zomer |
spaans |
glutenvrij, lactosevrij
'Eén sinaasappelhelft per persoon volstaat. Maar als je – net als mijn broer – zonder problemen binnen vijf minuten vier stuks naar binnen slurpt, dan moet je het recept wellicht verdubbelen.’
Ingrediënten
- 5 biosinaasappels
- rasp van ½ biocitroen (optioneel)
- 20 g maizena
- 1 ei, losgeklopt
- 1 eidooier, losgeklopt
- 50 g kristalsuiker
Instructies
- Rasp van 1 sinaasappel de schil en zet opzij.
- Halveer dan alle sinaasappels en pers het sap eruit: je hebt 250 ml sap nodig. Let erop dat de schilhelften intact blijven, want daar ga je de crème in serveren. Kies de 4 mooiste helften en schraap met een lepel het resterende vruchtvlees eruit. Bewaar.
- Voeg als het sinaasappelsap erg zoet is wat citroensap toe. Breng het sap en de rasp in een steelpan aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Zeef het sap, druk het in de zeef goed uit met de bolle kant van een lepel en gooi het vruchtvlees en de rasp weg.
- Meng in een kom 50 ml gezeefd sap met de maizena en roer goed door.
- Verwarm in een pan op laag vuur en onder voortdurend roeren 200 ml sap met het maizenapapje, het ei, de eidooier en de suiker. Roer met een garde tot gladde crème.
- Verdeel de crème over de uitgeholde sinaasappelhelften en laat afkoelen. Dek af en laat de crème minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer koud.
Voedingswaarde
calorieën: 176kcal
eiwit: 33g
vet: 4g
koolhydraten: 30g
RECEPTEN, FOODSTYLING: RAQUEL PALLA LORDEN, FOTOGRAFIE: RENÉ MESMAN, STYLING: HANNA VAN DEN BOS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: gepofte bieten met dukkah, sinaasappel & fetadip