glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks, lunch |
internationaal |
glutenvrij, vegetarisch
bijgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks, lunch |
internationaal |
glutenvrij, vegetarisch
Deze gemengde bonensalade met olijven, cavolo nero & feta staat in een handomdraai op tafel! De romige feta, hartige olijven en stevige cavolo nero zorgen samen met de bonen voor een heerlijke, voedzame maaltijd. Perfect als lunch, bijgerecht of lichte avondmaaltijd.
Ingrediënten
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- 1 komkommer, in miniblokjes
- 400 g gemengde bonen, uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 150 g groene olijven ontpit en
- gehalveerd
- ½ ingelegde citroen, schil in dunne
- reepjes
- 400 g linzen, uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 60 ml extra vergine olijfolie, 4 el
- 100 g cavolo nero of boerenkool, in dunne reepjes
- 60 ml rodewijnazijn 4 el
- 1 el dijonmosterd
- 100 g feta, verbrokkeld
- snuf chilivlokken
Instructies
-
Schep in een grote kom de ui, komkommerblokjes, gemengde bonen, olijven, citroenreepjes en de helft van de linzen door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
-
Verhit 1 el van de olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Voeg de rest van de linzen toe en bak ze in 4-6 min. een beetje krokant. Veeg de koekenpan schoon, voeg weer 1 el olie toe en bak de koolreepjes in 4-5 min. een beetje krokant.
-
Klop in een kommetje de azijn met de mosterd en de resterende 2 el olie tot een vinaigrette. Sprenkel over de bonensalade en schep om.
-
Maak een bedje van koolreepjes in een ondiepe schaal of pan. Schep hierop de bonensalade, krokante linzen en feta. Bestrooi met chilivlokken naar smaak.
Voedingswaarde
calorieën: 484kcal
eiwit: 19g
vet: 31g
koolhydraten: 23g
Recept Darren Robertson, Fotografie Chris Court, Styling David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!