De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

stoofschotel met bonen en rookworst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
stoofschotel bonen rookworst - delicious
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, najaar, voorjaar, weekend, winter | hollands |
Denk je aan een winterse maaltijd, dan denk je aan een heerlijke stoofschotel. Deze variant maak je met varkensvlees, bonen en rookworst. Bak wat brood af voor erbij, zodat je ook van de laatste restjes saus kunt genieten.
Bovendien kun je deze stoofschotel gerust een dag of twee koel bewaren, dan smaakt het zelfs nóg beter!
Toch zin in een stoof met iets meer pit? Dan is deze Perzische stoofschotel met saffraankip, venkel & zuurbes het gerecht voor jou.
voorbereiding15 minuten
kooktijd40 minuten
totale tijd55 minuten

ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 75 g gerookt ontbijtspek in blokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 pastinaak in niet te kleine blokjes
  • 400 g magere varkenslappen in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 250 ml vleesbouillon
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 grove rookworst
  • 2 takjes bladselderij + extra voor garnering
  • 200 g witte bonen uit blik pot of zak
  • 1 stokbrood voor erbij

instructies

  • Smelt de boter in een braadpan. Bak het spek met de ui, knoflook, pastinaak en het venkelzaad 4 min. Schep het vlees erdoor en bak 3 min. mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min. Schenk de bouillon in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag, leg de rookworst en takjes bladselderij in de pan en stoof het vlees in 40 min. zachtjes gaar. Schep na 30 min. de bonen erdoor. Breng de stoof op smaak met peper, bestrooi met nog wat selderijblad en serveer met stokbrood.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


stoofschotel bonen rookworst - delicious