Shanghaidumplings

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
dumplings-delicious


aantal 32 | bijgerecht, hapje, lunchgerecht | familietijd, feestelijk | aziatisch |
Valli: ‘Dit is mijn eenvoudige versie van de dumplings van het befaamde Nanxiang Dumpling House in Shanghai.’
kooktijd1 uur
Wachten30 minuten
totale tijd1 uur 30 minuten

ingrediënten

  • 400 g bloem gezeefd
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 koolbladeren Chinees
  • 250 ml zwarte rijstazijn*
  • 2 el gemberwortel fijngesneden
  • rode peper ringetjes, voor erbij

vulling

  • 450 g varkensgehakt
  • 125 g garnalen gepeld, rauw, fijngesneden
  • 3 bosuitjes fijngesneden
  • 2 tl kristalsuiker fijn
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl gember fijngeraspt

instructies

  • Houd 35 g bloem apart en doe de rest in een kom. Roer er 4 el kokendheet water door. Roer er geleidelijk nog 125 ml kokendheet water door zodat je een deeg begint te krijgen. Meng er nog 60 ml koud water en de olie door.
  • Doe het deeg over in een keukenmachine en bewerk het 5-6 min. met een deeghaak, tot het glad en elastisch is. Voeg als het te kleverig blijft de rest van de bloem toe. Omwikkel het deeg met plasticfolie en laat het 30 min. rusten.
  • Vermeng in een kom alle ingrediënten voor de vulling en voeg zout en peper toe.
  • Verdeel het deeg in 4 porties en rol elke tot een worst van ± 3 cm dikte. Snijd hiervan stukjes ter grootte van een golfballetje.
  • Rol de deegballetjes op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 mm dikte en steek hieruit rondjes van 10 cm. Schep op elk deegrondje een eetlepel vulling, trek de rand naar het midden toe en knijp ze draaiend bijeen, zodat je een dumpling krijgt. Leg de dumplings onder een vochtige theedoek terwijl je de rest maakt.
  • Bekleed een stoominzet met de koolbladeren. Schik hierin steeds enkele dumplings en stoom ze in 8-10 min. gaar.
  • Vermeng in een kommetje de rijstazijn met de gember en serveer dit samen met de peperringetjes bij de dumplings.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Te koop onder de naam black vinegar, brown vinegar of Chinkiang vinegar, verkrijgbaar bij de toko.
Recept: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Leesa O'reilly
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


dumplings-delicious