shakshuka met spinazie en prei

shakshuka met spinazie en prei

Shakshuka mag dan van oorsprong een ontbijt- of brunchgerecht zijn, deze shakshuka met spinazie en prei kunnen wij de hele dag door wel eten.

Zin in nog meer shakshuka variaties? 3x shakshuka, hét perfecte brunchgerecht

Shakshuka met spinazie en prei

vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | midden-oosters | vegetarisch
Gebruik evt. 2 koekenpannen als je meer dan 4 eieren wilt klaarmaken of doe het geheel in een ovenschaal en zet ze 12-15 min. in de oven op 170°C. Nog leuker is het om hiervoor eenpersoonspannetjes te nemen!
Kooktijd50 minutes

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 4 preien, schoongemaakt en in dunne ringen
  • 200 g spinazie, grote bladeren gescheurd
  • 400 g kerstomaatjes uit blik
  • 4-8 eieren
  • sneden zuurdesembrood
  • 2 el kappertjes

Instructies

  • Verhit 3 el van de olie in een hapjespan met dikke bodem en fruit hierin de ui in ± 5 min. zacht en glazig. Voeg de prei toe en bak op middelhoog vuur zacht in ± 10 min. Voeg de spinazie toe en laat in 3 min. slinken. Voeg de tomaatjes toe en bak nog 5 min. terwijl je regelmatig omschept. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak kuiltjes in het preimengsel en breek de eieren erboven. Laat op laag vuur in 10-15 min. stollen, leg eventueel een deksel op de pan om de eieren sneller te laten stollen.
  • Bestrijk intussen de sneden brood met de rest van de olie en bak ze in de grillpan tot er grillstrepen ontstaan.
  • Strooi de kappertjes over de shakshuka en geef de gegrilde sneetjes brood erbij.

Voedingswaarde

calorieën: 463kcal
eiwit: 19g
vet: 26g
koolhydraten: 32g
auteur: delicious.
RECEPT: MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR | STYLING: ESTHER DE MUNNIK | BEREIDING: YVONNE JIMMINK
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog een restje spinazie over? 12 gezonde recepten met spinazie