aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraan |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraan |
Deze schelvisschotel is koolhydraatarm, rijk aan groenten en makkelijk te maken! Eet er puree van aardappel en knolselderij bij of wat brood, als je zin hebt in een vullende maaltijd.
Dit komt vast van pas: de 6 lekkerste pureerecepten.
Ingrediënten
- 400 g palmkool
- 1 el pijnboompitten
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 8 el olijfolie
- 75 g parmezaanse kaas, geraspt
- 700 g knolselderij, geschild en in blokjes
- 500 g schelvisfilet
- 4 sjalotten, gehalveerd, grote in kwarten
- 125 g crème fraîche
- 50 ml wijn, wit
Instructies
-
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Pureer 40 g palmkool (zonder harde nerven) met de pijnboompitten, 1 teen knoflook en 6 el olijfolie tot een smeuïge pasta. Schep de helft van de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met peper.
-
Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Schep de rest van de palmkool erdoor en bak 5-6 min. Schep de knolselderij en sjalotjes erdoor en bak nog 2 min. Schep de palmkool met de knolselderij en sjalotjes in een ovenschaal.
-
Leg de vis op de groenten. Roer de crème fraîche met de wijn en laatste teen knoflook glad en schenk over de vis. Schep er de pesto in dotten op en bestrooi met de rest van de kaas en peper naar smaak.
-
Bak de visschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!