aantal 4 |
voorgerecht |
zomer |
hollands |
De officiële naam van scheermessen is mesheften. Er komen in Nederland drie soorten van voor, die leven in de Oosterschelde en de Waddenzee. Ze moeten net als andere schaal- en schelpdieren ruiken naar frisse zeelucht. Scheermessen zijn te koop op markten en bij goede viswinkels, of bestel ze bijv. bij https://www.schmidtzeevis.nl/schmidtzeevis.nl
Ingrediënten
- 500 g scheermessen of mesheften viswinkel of markt
- 2 el olijfolie
- 3 el mayonaise dik
- 1 el yoghurt
- 1 el dragon fijngehakt, groenteman, natuurwinkel of boerenmarkt
Instructies
- Maak de bbq aan (of verhit een grillpan tot heel heet).
- Spoel de schelpen schoon onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.
- Leg de scheermessen in een schaal en schenk de olie erover. Bestrooi met zout en peper en schep de schelpen even door elkaar. Leg de schelpen op het rooster van de hete bbq en rooster ze 1-2 min. tot de schelpen open gaan. Roer in een kommetje de mayonaise, yoghurt en dragon door elkaar en serveer bij de geroosterde scheermessen.
Voedingswaarde
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!