vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
vegetarisch
hoofdgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
vegetarisch
Er gaat toch niks boven dikke plakken aubergine, nog warm en sappig van de marinade, op een rustiek stokbrood? Gescheurde stukken burrata erover, een paar lepels pittige salsa, en je hebt een crowd pleaser van hier tot Puglia.
Kookgerei
-
ook nodig: grillpan, keukenmachine of staafmixer met hakbakje
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 3 tenen knoflook
- 8-9 el olijfolie
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 rode paprika
- 25 g rucola
- 1 el kappertjes
- 2-3 tl citroensap
- 2 robuuste stokbroden
- 2 bollen burrata (à 150 g)
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines in dikke plakken van 2 cm. Pers of rasp 2 teentjes knoflook en meng met 3 el olijfolie, het paprika- poeder, zout en peper naar smaak.
-
Schep de plakken aubergine erdoor en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aubergines in de voorverwarmde oven in 15 min. bruin en gaar.
-
Snijd intussen de paprika in reepjes. Schep 1 el olijfolie door de paprikareepjes. Verhit de grillpan. Gril de paprikareepjes in 4-5 min. bruin en gaar.
-
Maal in de keukenmachine of het hakbakje van de staafmixer de rucola met de kappertjes, de laatste teen knoflook en 4-5 el olijfolie tot een grove salsa verde. Breng op smaak met citroensap en zout.
-
Halveer de stokbroden en snijd de stukken open. Beleg het stokbrood met de aubergine en de gegrilde paprika. Scheur de burrata in stukken en leg op de groenten. Maak de sandwiches af met de salsa verde.
Voedingswaarde
calorieën: 818kcal
eiwit: 31g
vet: 37g
koolhydraten: 42g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!