vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, voorgerecht |
feestelijk, kerst |
nederlands |
Dat tikje bittere van lof, de pittige kaas, zoete peer plus de bite van pompoenpitcrunch… deze salade is een smaakexplosie!
Probeer ook eens de gekaramelliseerde witlof met peer en scharrelspekjes!
Probeer ook eens de gekaramelliseerde witlof met peer en scharrelspekjes!
Ingrediënten
pompoenpitcrunch
- 2 el kokosolie
- 75 g pompoenpitten
- 2 tl garam masala
- 1½ el palmsuiker
- ½ tl zeezout
- snufje gedroogde chilipeper
dressing
- 3 el rodewijnazijn
- 1 el scherpe mosterd
- 70 ml olijfolie
salade
- 50 g Californische rozijnen
- 150 ml PX sherry (zoete sherry)
- 1 doyenné du comice-peer, eetrijp
- 4 struikjes witlof, losgehaald, grote blaadjes gescheurd
- 125 g harde Hollandsche blauwschimmelkaas, schaap of geit, grof verkruimeld
Instructies
voorbereiden (kan 1 dag van tevoren)
- Verwarm voor de salade de rozijnen zachtjes 10 min. in de sherry. Laat in de stroperige sherry afkoelen. Zeef de rozijnen en bewaar de sherrysiroop.
- Verwarm voor de crunch de kokosolie in een steelpan met dikke bodem. Bak de zaden en andere ingrediënten hierin rondom, al omscheppend, goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar tot serveren goed afgesloten.
- Klop voor de dressing de azijn, mosterd en sherrysiroop in een kom tot een glad mengsel. Giet al kloppend in een dunne straal de olie erbij tot de dressing bindt. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar koel en afgesloten tot gebruik.
bereiden
- Schil de peer niet, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne repen. Verdeel de witlof, rozijnen, peer en kaas over een schaal en druppel de dressing erover. Bestrooi met de crunch en serveer direct.
Voedingswaarde
Recepten: culinaire redactie delicious. Fotografie: Serge Philippi. Styling: Janneke Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!